Blogs

Hier vind je alles wat je moet weten over dit prachtige eiland. Of je nu van plan bent om hier op vakantie te gaan, of gewoon nieuwsgierig bent naar alles wat Ibiza te bieden heeft, wij hebben alle informatie die je nodig hebt.
 
1 maart 2023
De traditionele dansen van Ibiza, genaamd 'Ball Pagès', zijn een belangrijk onderdeel van de cultuur van het eiland en weerspiegelen de rijke geschiedenis. Er zijn verschillende dansen, zoals Sa Llarga, Sa Curta, Sa Pastera en Es Bolero. Men kan deze dansen leren door lokale workshops te volgen, culturele evenementen en feesten bij te wonen, lessen te volgen bij dansscholen of online tutorials en video's te bekijken.
 
27 februari 2023
Ibiza is een paradijs voor sieradenliefhebbers met lokale ontwerpers die traditionele technieken en materialen gebruiken, Adlib-mode-geïnspireerde sieraden, Eivissa-sieraden en markten en winkels die prachtige sieraden verkopen. Tips om te kopen zijn: bepaal je budget, kies je stijl, onderzoek materialen, onderhandel over de prijs en koop lokaal.
 
25 februari 2023
Ontdek de meest luxueuze en rustgevende spa's van Ibiza, waar je zowel lichaam als geest kunt herstellen en opladen met een breed scala aan behandelingen.
 
23 februari 2023
Ontdek de natuurlijke parken van Ibiza, zoals Parque Natural de Ses Salines, Parque Natural de Es Amunts en Reserva Natural de Es Vedrà. Geniet van wandel- en fietsroutes, boottochten en adembenemende uitzichten op de flora en fauna van het eiland. Tips voor bezoekers zijn onder andere het meenemen van geschikt schoeisel en respect voor de flora en fauna.
 
21 februari 2023
Ontdek de wijngaarden en olijfgaarden op Ibiza en proef de lokale wijnen en olijfolie. Kleinschalige wijnmakerijen en Can Miquel Guasch bieden rondleidingen en proeverijen.
 
19 februari 2023
Ontdek de culturele en historische rijkdom van Ibiza door deel te nemen aan de vele traditionele festivals die het hele jaar door plaatsvinden, waaronder Festes de Sant Antoni, Carnaval, Semana Santa, Festes de Maig, Festes de Sant Joan, Festes de la Terra en Festes de Sant Mateu. Elk festival biedt unieke ervaringen, van plechtige religieuze processies tot levendige straatfeesten en kleurrijke parades.
 
17 februari 2023
Ontdek de rustige en ongerepte stranden van Ibiza voor een ontspannende zonnebadervaring. Cala d'en Serra, Cala Llentia, Aguas Blancas en Cala Mastella zijn enkele van de beste opties. Bescherming tegen de zon, hydratatie en respect voor de omgeving zijn belangrijk.
 
15 februari 2023
Ontdek de rijke geschiedenis van Ibiza met een reis door de tijd langs historische locaties zoals Dalt Vila, de Fenicische nederzetting van Sa Caleta, de grotten van Es Cuieram en middeleeuwse kerken. Het eiland heeft veel meer te bieden dan alleen bruisend nachtleven en prachtige stranden.
 
13 februari 2023
Ibiza is niet alleen bekend om haar bruisende nachtleven en prachtige natuur, maar biedt ook een breed scala aan motorsport evenementen, waaronder motocross, karting, rally's en motorfiets races voor zowel amateurs als professionals.
 
11 februari 2023
Ibiza's coastline offers unforgettable sailing experiences, from renting a sailboat or motor yacht to joining an organized tour. Must-see destinations include Cala Comte, Es Vedrà, Cala d'Hort, and Formentera.
 
9 februari 2023
genieten van de stranden, maar heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Verschillende volkeren hebben het eiland bewoond en invloed gehad op de samenleving en economie. Vandaag de dag biedt Ibiza een mix van historische bezienswaardigheden en moderne attracties.
 
7 februari 2023
Ontdek de minder bekende kant van Ibiza met verborgen juweeltjes zoals Es Vedrà, Atlantis, Punta Galera, Torre des Savinar, Santa Agnès de Corona, Cala Xuclar en Cova de Can Marça.
 
5 februari 2023
Bezoek de hippiemarkten, winkels en boetieks in steden zoals Ibiza, Santa Eulalia en San Antonio voor Adlib-kleding, aardewerk, lokale lekkernijen, handgemaakte sieraden en espadrilles. Vergeet niet te onderhandelen op de markten en controleer de douaneregels voordat je iets meeneemt.
 
3 februari 2023
Ontdek de kunstgaleries van Ibiza, van traditionele Ibizaanse kunst tot hedendaagse werken. Bezoek galeries in Dalt Vila, Santa Gertrudis en San Antonio voor een inspirerende ervaring.
 
1 februari 2023
Deze ultieme gids geeft tips voor het huren van een Vespa op Ibiza, met onder andere onze top 5 routes en veiligheidstips voor het rijden op een scooter.