Ontspannen bij de baai van Benirras: De perfecte ontsnapping aan de drukte van Ibiza

9 november 2023
Ontspannen bij de baai van Benirras: De perfecte ontsnapping aan de drukte van Ibiza

Ibiza is een fantastische bestemming voor feestgangers en nachtbrakers, maar soms heb je behoefte aan een dagje rust en ontspanning. Een van de beste plekken om te ontsnappen aan de drukte van het eiland is de baai van Benirras. Deze prachtige baai staat bekend om zijn rustige sfeer, kristalheldere water en spectaculaire zonsondergangen. Of je nu wilt zwemmen, zonnebaden of gewoon wilt genieten van de serene omgeving, de baai van Benirras is de perfecte plek voor een ontspannen dagje uit.

Hoe kom je bij de baai van Benirras

De baai van Benirras ligt aan de noordkust van Ibiza, op ongeveer 30 minuten rijden van Ibiza-stad. Je kunt er komen met de auto, taxi of bus. Als je met de auto gaat, volg dan de borden naar San Miguel en vervolgens naar de baai van Benirras. Parkeergelegenheid is beperkt, dus het is het beste om vroeg te gaan om een plekje te bemachtigen. Als je geen auto hebt, kun je een taxi nemen of de bus nemen vanuit Ibiza-stad. De bus stopt op ongeveer 10 minuten lopen van de baai.

Ontspannen op het strand

De baai van Benirras heeft een prachtig strand dat ideaal is om te ontspannen en te genieten van de zon. Het strand is niet erg groot, waardoor het minder druk is dan andere stranden op Ibiza. Er zijn parasols en ligbedden te huur, maar je kunt ook gewoon je eigen handdoek meenemen en op het zand liggen. Het water is hier kristalhelder en perfect om in te zwemmen. Er is ook een klein eilandje voor de kust dat je kunt verkennen.

Genieten van de zonsondergang

Een van de meest spectaculaire dingen om te doen bij de baai van Benirras is genieten van de zonsondergang. Het is een van de beste plekken op Ibiza om de zon onder te zien gaan. Elke zondagavond komen er lokale drummers naar het strand om de zonsondergang te vieren met een live drumming-sessie. Dit is een geweldige ervaring en je kunt zelfs meedoen met de drumcirkel als je dat wilt.

Wandelen en verkennen

Als je even wilt ontsnappen aan het strand, kun je een wandeling maken langs de kustlijn en genieten van het prachtige uitzicht op de baai. Je kunt ook het nabijgelegen dorpje San Miguel verkennen, dat op slechts een paar minuten rijden ligt. Hier vind je een aantal leuke restaurants en winkels.

Eten en drinken

Er zijn een aantal restaurants en bars bij de baai van Benirras waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. De meeste restaurants bieden verse vis en zeevruchten, evenals lokale specialiteiten. Er zijn ook een aantal bars waar je kunt genieten van een cocktail of een koud biertje terwijl je uitkijkt over de baai.

Tips voor een bezoek aan de baai van Benirras

Als je op zoek bent naar een rustige en ontspannen dag op Ibiza, dan is de baai van Benirras de perfecte plek om te bezoeken. Het prachtige strand, de kristalheldere wateren en de spectaculaire zonsondergangen maken het een van de beste plekken op het eiland. Of je nu wilt zwemmen, zonnebaden of gewoon wilt ontspannen, de baai van Benirras is een must-see bestemming op Ibiza.