Ontdek het sprookjesachtige Es Pla Roig op Ibiza

26 augustus 2023
Ontdek het sprookjesachtige Es Pla Roig op Ibiza

Ibiza, een eiland vol zon, zee, strand en natuurlijk het bruisende nachtleven waar het om bekend staat. Maar wist je dat Ibiza nog veel meer te bieden heeft dan enkel feesten en cocktails? Het eiland zit vol verborgen schatten en adembenemende plekjes die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek. Eén van deze bijzondere plekken is Es Pla Roig, een sprookjesachtige locatie die je zal betoveren met zijn charme. In dit blog nemen we je mee naar deze magische plek en geven we je alle ins en outs om jouw bezoek aan Es Pla Roig onvergetelijk te maken.

Wat maakt Es Pla Roig zo speciaal?

Es Pla Roig is gelegen in het noorden van Ibiza, op een idyllische locatie omringd door dichte bossen en indrukwekkende kliffen. Het is een klein, geïsoleerd dorpje dat de perfecte plek is om even te ontsnappen aan de drukte van het eiland en helemaal tot rust te komen. Het dorp wordt gekenmerkt door zijn traditionele witte huisjes, smalle straatjes en een indrukwekkende kerk die trots boven de rest van de gebouwen uitsteekt. De serene sfeer en het prachtige uitzicht op de omringende natuur maken Es Pla Roig tot een magische plek die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Ibiza.

Hoe kom je er?

Es Pla Roig is niet makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, dus het is een goed idee om een auto of scooter te huren voor je bezoek aan dit sprookjesachtige dorpje. Vanuit de bekende plaatsen op het eiland, zoals Ibiza-Stad en San Antonio, is het ongeveer 30-45 minuten rijden naar Es Pla Roig. Je kunt het beste de weg volgen naar Sant Joan de Labritja en vervolgens de borden naar Es Pla Roig volgen. Bereid je voor op een avontuurlijke rit door de prachtige natuur van Ibiza, met kronkelende wegen en adembenemende uitzichten.

De charme van Es Pla Roig

Bij aankomst in Es Pla Roig word je meteen betoverd door de sprookjesachtige sfeer die er hangt. De witte huisjes met hun traditionele architectuur zijn een lust voor het oog en de smalle straatjes nodigen je uit om op ontdekkingstocht te gaan. Een van de hoogtepunten van Es Pla Roig is de indrukwekkende kerk, gebouwd in de 18e eeuw en nog steeds in gebruik. Neem even de tijd om dit historische gebouw te bewonderen en de rustige sfeer die er heerst in je op te nemen.

Naast de kerk vind je verschillende gezellige terrasjes waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd. Proef zeker de lokale specialiteiten, zoals de traditionele 'bullit de peix', een overheerlijke visstoofpot, of 'flaó', een typisch Ibiziaans dessert met een vulling van verse kaas, eieren en munt. De vriendelijke lokale bevolking zal je met open armen ontvangen en je graag meer vertellen over het leven in Es Pla Roig.

Wandelen in de omgeving

De prachtige natuur rondom Es Pla Roig nodigt uit tot het maken van schitterende wandelingen. Er zijn verschillende wandelroutes die je door de bossen en langs de indrukwekkende kliffen leiden. Een van de mooiste routes is die naar Cala d'en Serra, een verborgen strandje aan de voet van de kliffen. Deze wandeling van ongeveer 30 minuten zal je belonen met een adembenemend uitzicht op de zee en het strand, dat omringd wordt door steile rotswanden. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen en te genieten van de schoonheid van de natuur.

Een andere aanrader is de wandeling naar de 'Puerta de la Luna', een bijzondere rotspoort die de 'Poort naar de Maan' wordt genoemd vanwege de manier waarop het maanlicht erdoorheen schijnt. Deze wandeling is iets uitdagender, maar zeker de moeite waard voor de unieke ervaring en het prachtige uitzicht op de kustlijn van Ibiza.

Es Pla Roig is een verborgen parel op Ibiza die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan het eiland. De sprookjesachtige sfeer, prachtige natuur en gastvrije lokale bevolking zorgen voor een unieke ervaring die je nog lang bij zal blijven. Huur een auto of scooter, trek je wandelschoenen aan en ontdek zelf de magie van Es Pla Roig.