Ontdek het legendarische Pikes hotel op Ibiza

4 oktober 2023
Ontdek het legendarische Pikes hotel op Ibiza

Pikes hotel is een legendarisch hotel op Ibiza, gelegen in de buurt van San Antonio. Het hotel is opgericht in de jaren 70 en heeft sindsdien vele beroemdheden mogen ontvangen, waaronder Freddie Mercury die hier zijn verjaardagsfeest vierde. Het hotel is ook bekend vanwege de jaarlijkse feesten die er worden gehouden, waaronder de beroemde 'Ibiza Rocks' avonden. In deze blogpost nemen we je mee op een ontdekkingstocht door het Pikes hotel en vertellen we je alles wat je moet weten voordat je hier verblijft.

De kamers

Het Pikes hotel heeft 25 kamers, elk met een unieke inrichting. Sommige kamers hebben een eigen terras of balkon, terwijl andere kamers een prachtig uitzicht bieden op de omliggende heuvels. Elke kamer is voorzien van airconditioning, een minibar en gratis wifi. Wat de kamers echt speciaal maakt, zijn de unieke details en decoraties. Elke kamer heeft zijn eigen persoonlijkheid en charme.

Het zwembad

Het zwembad van het Pikes hotel is een van de meest iconische plekken van het hotel. Het zwembad is omgeven door palmbomen en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels. Er zijn ligstoelen en parasols beschikbaar voor gasten die willen ontspannen en genieten van de zon. Het zwembad is ook de thuisbasis van de beroemde 'Ibiza Rocks' feesten die hier in de zomermaanden plaatsvinden.

De restaurants

Het Pikes hotel heeft twee restaurants: Room 39 en Pamelas. Room 39 is een intiem restaurant dat gerechten serveert die zijn geïnspireerd door de lokale keuken. Het menu is seizoensgebonden en wordt samengesteld met verse ingrediënten van lokale producenten. Pamelas is een restaurant en bar bij het zwembad, waar je kunt genieten van cocktails en lichte maaltijden terwijl je ontspant aan het zwembad.

De feesten

Het Pikes hotel is beroemd om zijn feesten, en met goede reden. Het hotel organiseert regelmatig feesten en evenementen, waaronder de beroemde 'Ibiza Rocks' avonden. Deze avonden zijn een combinatie van live muziekoptredens en DJ-sets en vinden plaats bij het zwembad. Het hotel heeft ook een eigen club, de 'Freddie's Club', die de hele nacht geopend is en bekend staat om zijn legendarische feesten.

De omgeving

Het Pikes hotel ligt in de buurt van San Antonio, een bruisende stad aan de westkust van Ibiza. Hier vind je tal van restaurants, bars en winkels, evenals enkele prachtige stranden. Het hotel is ook gunstig gelegen om de rest van het eiland te verkennen, met de historische stad Ibiza-stad op slechts 20 minuten rijden.

Het Pikes hotel is een legendarisch hotel op Ibiza dat bekend staat om zijn feesten en beroemde gasten. Maar het hotel heeft nog veel meer te bieden dan alleen maar feesten. Het hotel heeft prachtige kamers, een geweldig zwembad en twee uitstekende restaurants. Als je op zoek bent naar een unieke ervaring op Ibiza, is het Pikes hotel zeker een bezoek waard.