Ontdek de verborgen schatten van Ibiza-stad's oude havenmuur bij Portal Nou

21 november 2023
Ontdek de verborgen schatten van Ibiza-stad's oude havenmuur bij Portal Nou

Als je denkt aan Ibiza, denk je misschien aan feesten en stranden, maar er is zoveel meer te ontdekken op dit prachtige eiland. Een van de verborgen schatten die je niet mag missen is de oude havenmuur van Ibiza-stad bij Portal Nou. Deze ruïnes zijn een fascinerend overblijfsel van de geschiedenis van het eiland en bieden een prachtig uitzicht op de zee en de omliggende stad. In deze blogpost zullen we je alles vertellen wat je moet weten om deze bijzondere plek te ontdekken.

De geschiedenis van Portal Nou

Portal Nou is een van de oudste delen van Ibiza-stad en de omliggende haven. De haven werd voor het eerst gebruikt door de Feniciërs in de 7e eeuw voor Christus en diende als belangrijk handelscentrum voor de Middellandse Zee. In de 16e eeuw werd de haven versterkt met een muur om de stad te beschermen tegen aanvallen van piraten en vijandige schepen. Deze muur is wat nu bekend staat als Portal Nou.

Wat er te zien is bij Portal Nou

Als je bij Portal Nou aankomt, zie je meteen de indrukwekkende muur die zich uitstrekt langs de kustlijn. De muur is ongeveer 2 kilometer lang en 25 meter hoog op sommige plaatsen. Je kunt over de muur lopen en genieten van het prachtige uitzicht op de zee en de omliggende stad. Onderweg kom je ook enkele torens tegen die werden gebruikt voor het bewaken van de haven.

Een van de meest interessante bezienswaardigheden bij Portal Nou is de Torre de ses Portes. Deze toren is gebouwd in de 16e eeuw en diende als een verdedigingspost voor de haven. De toren is goed bewaard gebleven en je kunt er naar binnen om de kamers en trappen te verkennen die werden gebruikt door de soldaten die er werkten.

Hoe je bij Portal Nou komt

Portal Nou ligt in het oude centrum van Ibiza-stad en is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, kun je parkeren op de nabijgelegen parkeerplaatsen en vervolgens te voet naar de muur wandelen. Als je liever met het openbaar vervoer reist, zijn er verschillende bussen die stoppen bij de nabijgelegen haltes.

Tips voor het bezoeken van Portal Nou

Als je van plan bent om Portal Nou te bezoeken, zijn hier enkele tips om het meeste uit je ervaring te halen:

Als je op zoek bent naar een unieke en fascinerende ervaring op Ibiza, mag een bezoek aan de oude havenmuur bij Portal Nou niet ontbreken. Deze historische site biedt een prachtig uitzicht en een inzicht in de geschiedenis van het eiland. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon wilt genieten van het uitzicht, Portal Nou is een must-visit tijdens je reis naar Ibiza.