Ontdek de betoverende schoonheid van Cala Xarraca, Ibiza

7 mei 2023
Ontdek de betoverende schoonheid van Cala Xarraca, Ibiza

Cala Xarraca is een van de meest idyllische en betoverende stranden van Ibiza. Gelegen in het noorden van het eiland, biedt dit prachtige strand een rustige en serene sfeer, ver weg van de drukte van de meer bekende feestbestemmingen in Ibiza. Omringd door weelderige groene heuvels en kristalhelder turquoise water, is Cala Xarraca een paradijs voor natuurliefhebbers en strandgangers. In dit blogartikel verkennen we de vele facetten van Cala Xarraca en geven we je tips om dit verborgen juweeltje van Ibiza te ontdekken.

Hoe kom je bij Cala Xarraca?

Cala Xarraca is gelegen aan de noordkust van Ibiza, op ongeveer 30 minuten rijden van de stad Ibiza en 40 minuten van de luchthaven. Je kunt het strand gemakkelijk bereiken met de auto of scooter, aangezien er een kleine parkeerplaats beschikbaar is vlak bij het strand. Je kunt ook een taxi nemen, maar houd er rekening mee dat het strand vrij afgelegen is en het misschien moeilijk is om een terugreis te regelen. Er is geen directe busverbinding naar Cala Xarraca, dus het huren van een auto of scooter wordt ten zeerste aanbevolen.

Wat maakt Cala Xarraca zo bijzonder?

Het strand

Het strand van Cala Xarraca is klein en intiem, met een mix van zand en kiezels. Het kristalheldere water is perfect om te zwemmen en snorkelen, en het omliggende landschap met de groene heuvels en rotsachtige kliffen zorgt voor een adembenemend uitzicht. In tegenstelling tot de drukkere stranden van Ibiza, is Cala Xarraca een rustige plek waar je kunt ontspannen en één kunt zijn met de natuur. Het strand is ook populair bij nudisten, dus als je op zoek bent naar een plek om in alle vrijheid van de zon te genieten, ben je hier aan het juiste adres.

Snorkelen en duiken

Dankzij het kristalheldere water en het rotsachtige zeeleven is Cala Xarraca een uitstekende plek om te snorkelen en duiken. Het ondiepe water en de rotsen in de buurt van het strand zijn ideaal voor beginnende snorkelaars, terwijl ervaren duikers kunnen genieten van het verkennen van de diepere wateren rondom de baai. Vergeet niet om je onderwatercamera mee te nemen, want je zult zeker kleurrijke vissen, koralen en misschien zelfs octopussen tegenkomen.

Wandelen en natuurfotografie

De groene heuvels en kliffen rondom Cala Xarraca bieden tal van wandelmogelijkheden en uitkijkpunten met een spectaculair uitzicht over de baai en de Middellandse Zee. Een van de meest populaire wandelingen is de korte klim naar de Torre d'en Rovira, een oude uitkijktoren die dateert uit de 16e eeuw. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over Cala Xarraca en de omliggende kustlijn, perfect voor het maken van prachtige natuurfoto's.

De natuurlijke modderbaden

Een van de meest unieke kenmerken van Cala Xarraca zijn de natuurlijke modderbaden die zich aan de westkant van het strand bevinden. Deze modderbaden zijn rijk aan mineralen en hebben een helende en verjongende werking op de huid. Veel bezoekers van Cala Xarraca genieten van een modderbehandeling voordat ze afspoelen in de verfrissende wateren van de baai. Het is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan dit bijzondere strand.

Waar te eten en te drinken

Hoewel Cala Xarraca een afgelegen strand is, zijn er enkele eet- en drinkgelegenheden in de buurt. Direct aan het strand vind je een klein restaurant genaamd Restaurante Cala Xarraca, waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten zoals verse vis en paella, evenals verfrissende drankjes en cocktails. Voor een meer uitgebreide keuze aan restaurants en bars, kun je het nabijgelegen dorp San Juan bezoeken, op slechts 10 minuten rijden van Cala Xarraca.

Tips voor je bezoek aan Cala Xarraca

Cala Xarraca is een prachtig stukje ongerept paradijs op het eiland Ibiza. Als je op zoek bent naar een rustige en serene strandervaring, weg van de drukte en het nachtleven, is dit de perfecte plek voor jou. Ontdek de verborgen schoonheid van Cala Xarraca en laat je betoveren door de magie van dit unieke strand.