Het ontmoeten van de inwoners van het oude Hippie gemeenschap van Benirrás

13 augustus 2023
Het ontmoeten van de inwoners van het oude Hippie gemeenschap van Benirrás

Ibiza staat bekend om zijn bruisende nachtleven, luxe jachten en prachtige stranden, maar wat velen misschien niet weten, is dat het eiland ook een rijke geschiedenis heeft als toevluchtsoord voor hippies en artiesten. In dit blog delen we een unieke ervaring: het ontmoeten van de inwoners van het oude Hippie gemeenschap van Benirrás. Deze kleine gemeenschap heeft een bijzondere sfeer weten te behouden en biedt een kijkje in een andere kant van Ibiza.

Een verborgen parel: het strand van Benirrás

Het strand van Benirrás ligt aan de noordkust van Ibiza en is een van de meest pittoreske en serene plekken op het eiland. Omringd door dennenbossen en indrukwekkende rotsformaties, wordt het strand vaak bezocht door zowel toeristen als locals op zoek naar een rustige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Het strand van Benirrás is vooral bekend om zijn prachtige zonsondergangen, waarbij de zon langzaam achter de iconische rotsformatie "God's Finger" verdwijnt. Deze setting, in combinatie met het heldere turquoise water, creëert een magische sfeer die moeilijk te evenaren is.

De hippiegeschiedenis van Benirrás

In de jaren '60 en '70 werd Ibiza een toevluchtsoord voor hippies, artiesten en schrijvers die op zoek waren naar een plek om zich te uiten en te genieten van de vrijheid en tolerantie die op het eiland heerste. Benirrás werd een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor deze gemeenschap, die er hun creativiteit en liefde voor de natuur deelden.

Deze hippiebewoners leefden in harmonie met hun omgeving, bouwden eenvoudige hutten en leefden van het land. Ze organiseerden regelmatig bijeenkomsten op het strand, waarbij muziek, dans en kunst centraal stonden. Deze traditie van drumcirkels en muzikale jamsessies is tot op de dag van vandaag voortgezet, en elke zondagavond komen zowel locals als toeristen samen om te genieten van de ritmische klanken en de unieke sfeer van Benirrás.

Het ontmoeten van de inwoners

Als je de kans krijgt om enkele van de oorspronkelijke inwoners van de oude hippiegemeenschap te ontmoeten, zul je merken dat hun levensstijl en overtuigingen nog steeds diep geworteld zijn in de ziel van Benirrás. Veel van hen leven nog steeds op een eenvoudige en bescheiden manier, met respect voor de natuur en de omgeving. Ze verwelkomen nieuwkomers met open armen en zijn altijd bereid om hun verhalen en ervaringen te delen.

Tijdens je bezoek aan Benirrás kun je de lokale kunstenaars aan het werk zien, die vaak hun creaties aanbieden op kleine marktjes langs het strand. Je zult ook merken dat veel van de inwoners zich bezighouden met ambachten zoals houtbewerking, sieraden maken en keramiek, waarbij traditionele technieken worden gecombineerd met innovatieve ontwerpen.

Activiteiten in de hippiegemeenschap

Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring in de hippiecultuur van Benirrás, zijn er verschillende activiteiten die je kunt ondernemen. Neem deel aan een van de drumcirkels of muzikale jamsessies, waar zowel ervaren muzikanten als beginners welkom zijn om hun ritme en passie te delen. Dit is een geweldige manier om contact te maken met de lokale gemeenschap en de energie van Benirrás te ervaren.

Je kunt ook deelnemen aan een van de vele yoga- of meditatiesessies die regelmatig op het strand worden georganiseerd. Deze sessies gaan vaak gepaard met live muziek en zijn een uitstekende manier om jezelf onder te dompelen in de spirituele kant van de hippiecultuur.

Ten slotte mag een bezoek aan de lokale markt niet ontbreken. Hier vind je unieke handgemaakte producten, biologische producten en traditionele gerechten. Dit is een geweldige kans om de lokale cultuur te ondersteunen en enkele bijzondere souvenirs mee naar huis te nemen.

Het ontmoeten van de inwoners van het oude Hippie gemeenschap van Benirrás is een unieke en verrijkende ervaring die je een andere kant van Ibiza laat zien. Deze gemeenschap heeft haar bijzondere sfeer weten te behouden en biedt een kijkje in de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland. Dus als je op zoek bent naar een authentieke en inspirerende ervaring tijdens je verblijf in Ibiza, zorg dan dat je een bezoek brengt aan het prachtige strand van Benirrás en maak contact met de lokale hippiegemeenschap.