Het maken van een roadtrip rond Ibiza: de ultieme gids

16 april 2023
Het maken van een roadtrip rond Ibiza: de ultieme gids

Ibiza, het eiland van zon, zee en onvergetelijke feesten, is een populaire bestemming voor vakantiegangers van over de hele wereld. Maar wist je dat dit eiland ook de perfecte plek is voor een roadtrip? Met zijn adembenemende landschappen, verborgen stranden en charmante dorpjes is er geen betere manier om dit eiland te verkennen dan met de auto. In deze blogpost delen we de ultieme gids voor het maken van een roadtrip rond Ibiza, zodat je het beste uit je vakantie kunt halen!

Begin je voorbereiding

Voordat je begint met het plannen van je roadtrip, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je beslissen hoeveel tijd je wilt besteden aan het verkennen van het eiland. Ibiza is relatief klein, dus je zou in theorie het hele eiland in één dag kunnen verkennen. Maar om écht van alles te genieten, raden we je aan om minimaal drie dagen uit te trekken voor je roadtrip.

Vervolgens is het belangrijk om een geschikte auto te huren. Zorg ervoor dat je een auto kiest die past bij je behoeften en budget. Als je van plan bent om off-road te gaan, is een 4x4 een goede optie. Vergeet niet om je huurovereenkomst zorgvuldig door te lezen en te controleren op eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, brandstofbeleid en kilometerbeperkingen.

Routeplanning

Nu je je roadtrip voorbereidt, is het tijd om je route te plannen. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je reis rond Ibiza:

Ibiza-Stad (Eivissa)

Begin je roadtrip in Ibiza-Stad, het bruisende hart van het eiland. Verken de smalle straatjes van de oude stad (Dalt Vila), die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, en bezoek de indrukwekkende kathedraal en het historische kasteel. Vergeet ook niet om te genieten van de vele winkels, restaurants en bars die de stad te bieden heeft.

Sant Antoni de Portmany

Rijd vervolgens naar de westkust van het eiland en bezoek Sant Antoni de Portmany, een populaire bestemming voor strandliefhebbers en nachtbrakers. Neem een duik in het kristalheldere water, ontspan op het zand of geniet van een koud drankje in een van de vele strandbars. Mis de beroemde zonsondergang bij Café del Mar niet!

Santa Eulària des Riu

Ga verder naar het oosten en breng een bezoek aan Santa Eulària des Riu, een charmant stadje met een prachtige jachthaven, een mooie boulevard en enkele van de beste restaurants van het eiland. Verken de lokale markten, bezoek de historische Puig de Missa-kerk of ontspan op het nabijgelegen strand van Cala Llonga.

Sant Joan de Labritja

Rijd naar het noorden van het eiland en ontdek Sant Joan de Labritja, een rustig dorpje dat bekend staat om zijn prachtige natuur en relaxte sfeer. Maak een wandeling door de smalle straatjes, bewonder de traditionele witgekalkte huizen en geniet van een kopje koffie op het centrale plein.

Es Vedrà

Last but not least, zorg ervoor dat je een bezoek brengt aan Es Vedrà, een mysterieus rotsachtig eilandje voor de zuidwestkust van Ibiza. Dit iconische natuurmonument is omgeven door legendes en biedt een onvergetelijk uitzicht, vooral tijdens zonsondergang. Er zijn verschillende uitkijkpunten langs de kust, zoals Cala d'Hort en Torre des Savinar.

Praktische tips

Om ervoor te zorgen dat je roadtrip soepel verloopt, zijn hier enkele praktische tips om in gedachten te houden:

Een roadtrip rond Ibiza is de perfecte manier om het beste van dit prachtige eiland te ontdekken. Van bruisende steden tot rustige dorpjes en adembenemende stranden, er is voor elk wat wils. Met de juiste voorbereiding en planning kan je een onvergetelijke vakantie beleven en een kant van Ibiza ontdekken die niet iedereen te zien krijgt. Dus waar wacht je nog op? Het avontuur wacht op je!