Het bezoeken van de beroemde Hippy Day Market van Las Dalias

28 juni 2023
Het bezoeken van de beroemde Hippy Day Market van Las Dalias

Ibiza staat bekend om zijn bruisende nachtleven, prachtige stranden en natuurlijk de unieke hippiecultuur die het eiland sinds de jaren '60 kenmerkt. Een van de meest iconische plekken waar je deze kleurrijke cultuur kunt ervaren, is de Hippy Day Market van Las Dalias. In deze blogpost nemen we je mee naar deze betoverende markt, waar je kunt genieten van een levendige mix van kunst, mode, muziek en gastronomie. Lees verder en ontdek de charme van Las Dalias!

Een stukje geschiedenis

De Hippy Day Market van Las Dalias vindt zijn oorsprong in het jaar 1954, toen de lokale ondernemer Juan Marí Juan een kleine bar opende langs de weg naar Sant Carles de Peralta. In de loop der jaren groeide deze bar uit tot een populaire ontmoetingsplaats voor zowel lokale bewoners als buitenlandse bezoekers. In 1985 besloot Juan's zoon, Juanito, om een wekelijkse markt te organiseren op het terrein van Las Dalias. Hiermee wilde hij een platform creëren voor de vele creatieve geesten op het eiland.

De eerste editie van de Hippy Market vond plaats op 4 februari 1985 met slechts vijf kraampjes. Vandaag de dag is de markt uitgegroeid tot een waar fenomeen, met meer dan 200 kraampjes die elke zaterdag bezoekers van over de hele wereld aantrekken. Wat ooit begon als een bescheiden initiatief, is uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van de Ibiza-ervaring.

Wat te verwachten

De Hippy Day Market van Las Dalias biedt een unieke sfeer die je nergens anders op het eiland zult vinden. Terwijl je over de markt wandelt, word je omringd door de meest uiteenlopende kraampjes met handgemaakte producten, zoals sieraden, kleding, tassen, schoenen, kunstwerken en nog veel meer. Veel van deze items zijn ontworpen en vervaardigd door lokale ambachtslieden, wat zorgt voor een authentieke en duurzame shoppingervaring.

Naast het winkelen, is er nog veel meer te beleven op de markt. Je kunt genieten van live muziekoptredens van lokale en internationale artiesten, die zorgen voor een energieke en feestelijke sfeer. Verder zijn er tal van eetkraampjes waar je kunt proeven van traditionele Ibiza-gerechten, zoals de bekende 'bullit de peix' (visstoofpot) en 'flaó' (een zoete taart met verse kaas en munt). Er is voor ieder wat wils, van vegetarische opties tot exotische gerechten uit andere delen van de wereld.

Voor gezinnen met kinderen is er ook een speciale kinderzone, waar de kleintjes kunnen genieten van leuke activiteiten zoals schilderen, muziek maken en zelfs deelnemen aan workshops om hun eigen handgemaakte souvenirs te creëren.

Tips voor je bezoek

Om het meeste uit je bezoek aan de Hippy Day Market van Las Dalias te halen, hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet:

  1. Kom vroeg: De markt begint om 10:00 uur en het is aan te raden om vroeg te komen, zodat je de drukte voor bent en genoeg tijd hebt om alle kraampjes te bezoeken.

  2. Draag comfortabele kleding en schoenen: Er is veel te zien en te doen op de markt, dus zorg ervoor dat je comfortabel bent tijdens het wandelen en verkennen.

  3. Neem contant geld mee: Hoewel sommige kraampjes creditcards accepteren, is het handiger om contant geld bij je te hebben voor kleinere aankopen en voor het geval dat een kraam geen kaarten accepteert.

  4. Houd je waardevolle spullen in de gaten: Zoals op elke drukke plek, is het belangrijk om goed op je spullen te letten en zakkenrollers te vermijden.

  5. Geniet van de sfeer: Neem de tijd om de unieke sfeer van de markt in je op te nemen, te genieten van de live muziek en te proeven van de heerlijke gerechten die worden aangeboden.

Hoe kom je er

De Hippy Day Market van Las Dalias is gelegen in Sant Carles de Peralta, in het noordoosten van Ibiza. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto, maar er zijn ook verschillende buslijnen die je naar de markt kunnen brengen. Kijk op de website van Ibiza Bus voor de meest recente dienstregeling en route-informatie.

Een bezoek aan de Hippy Day Market van Las Dalias is een must voor iedereen die het authentieke en kleurrijke Ibiza wil ontdekken. Het is een geweldige plek om unieke souvenirs te kopen, te genieten van heerlijk eten en een onvergetelijke dag door te brengen met vrienden en familie. Mis deze bijzondere ervaring niet tijdens je volgende reis naar Ibiza!