Een dagje Formentera: Het perfecte uitstapje vanaf Ibiza

22 september 2023
Een dagje Formentera: Het perfecte uitstapje vanaf Ibiza

Formentera is een klein eiland op ongeveer 30 minuten varen van Ibiza. Het eiland staat bekend om zijn turquoise wateren, witte zandstranden en relaxte sfeer. Het is dan ook de perfecte bestemming voor een dagje uit tijdens je vakantie op Ibiza. In deze blog bespreken we de beste manier om Formentera te verkennen en de topattracties die je niet mag missen.

Hoe kom je op Formentera?

Er zijn verschillende manieren om op Formentera te komen, maar de meest populaire manier is met de veerboot vanuit Ibiza-stad. Er zijn verschillende veermaatschappijen die deze route aanbieden en de overtocht duurt ongeveer 30 minuten. Het is aan te raden om van tevoren je tickets te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen.

Eenmaal op Formentera aangekomen, kun je het eiland het beste verkennen met een scooter of fiets. Er zijn verschillende verhuurbedrijven op het eiland en de prijzen zijn redelijk. Het huren van een auto is ook een optie, maar houd er rekening mee dat er niet veel wegen zijn en parkeren kan een uitdaging zijn.

De topattracties van Formentera

  1. Playa de Ses Illetes: Dit is het meest populaire strand van Formentera en wordt beschouwd als een van de beste stranden van Europa. Het witte zand en de turquoise wateren zijn adembenemend. Er zijn verschillende restaurants en bars in de buurt waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

  2. Faro de La Mola: Dit is de oudste vuurtoren van de Balearen en biedt een prachtig uitzicht over de zee en de kliffen. Je kunt de vuurtoren beklimmen en het kleine museum bezoeken dat de geschiedenis van de vuurtoren vertelt.

  3. Es Caló de Sant Agustí: Dit is een klein vissersdorpje aan de noordkust van Formentera. Het heeft een pittoreske haven en enkele uitstekende visrestaurants. Het is ook een geweldige plek om te snorkelen.

  4. Ses Salines Natural Park: Dit park beslaat zowel Ibiza als Formentera en is een beschermd natuurgebied. Het heeft een unieke flora en fauna en is de thuisbasis van zoutpannen die al eeuwenlang in gebruik zijn.

Tips voor een geslaagde dag op Formentera

Formentera is een prachtig eiland dat gemakkelijk te bereiken is vanaf Ibiza. Het heeft enkele van de mooiste stranden van Europa en biedt een ontspannen sfeer die perfect is voor een dagje uit. Verken het eiland op een scooter of fiets, bezoek de topattracties en geniet van de zon, zee en het strand. Een dagje Formentera is zeker een hoogtepunt van je vakantie op Ibiza!