De verborgen parels van Ibiza: Ontdek de minder bekende kant van dit magische eiland

4 januari 2023
De verborgen parels van Ibiza: Ontdek de minder bekende kant van dit magische eiland

Ibiza staat wereldwijd bekend als een ultieme feestbestemming, maar er is zoveel meer te ontdekken op dit prachtige eiland. Van idyllische stranden en schilderachtige dorpjes tot geheime grotten en lokale markten, Ibiza heeft een schat aan verborgen parels die wachten om ontdekt te worden. In dit artikel onthullen we enkele van de minder bekende plekken die je kunt bezoeken tijdens je volgende reis naar dit magische eiland.

1. Cala Llentia

Cala Llentia is een klein, afgelegen strand aan de zuidwestkust van Ibiza. Hoewel het niet zo populair is als andere stranden op het eiland, biedt het een rustige en ontspannen sfeer die ideaal is voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte. Cala Llentia is omgeven door rotsen en een dennenbos, waardoor het een prachtige natuurlijke omgeving biedt om te verkennen en van te genieten. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Time and Space-monument, een intrigerend kunstwerk gemaakt door de beroemde kunstenaar Andrew Rogers.

2. Es Cubells

Es Cubells is een charmant klein dorpje gelegen aan de zuidkust van Ibiza. Het dorp is gebouwd rond een witgekalkte kerk en biedt een spectaculair uitzicht op de zee en de omliggende kliffen. Es Cubells is de perfecte plek om te genieten van een rustige wandeling, een verfrissend drankje in een van de lokale bars of een heerlijke maaltijd in een van de uitstekende restaurants. Het dorp is ook een uitstekend uitgangspunt om enkele van de nabijgelegen stranden en baaien te bezoeken, zoals Cala d'Hort en Cala Carbo.

3. Atlantis (Sa Pedrera)

Atlantis, ook bekend als Sa Pedrera, is een verborgen baai aan de zuidwestkust van Ibiza. Dit unieke gebied staat bekend om zijn indrukwekkende rotsformaties en natuurlijke zwembaden, gevormd door eeuwenlange erosie. Atlantis is een populaire plek voor wandelaars en natuurliefhebbers, maar het kan alleen te voet of per boot worden bereikt. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want dit is echt een van de meest fotogenieke plekken op het eiland.

4. San Rafael

San Rafael is een klein dorpje gelegen in het hart van Ibiza, halverwege tussen Ibiza-stad en San Antonio. Het dorp staat bekend om zijn keramiektraditie en je kunt er verschillende ambachtelijke keramiekwinkels en werkplaatsen vinden. San Rafael is ook de thuisbasis van enkele van de beste restaurants op het eiland, waaronder El Ayoun en Can Pilot, die bekend staan om hun heerlijke lokale en internationale gerechten. Proef zeker de typische Ibiziaanse gerechten zoals 'sofrit pagès', een smakelijk stoofpotje van vlees, aardappelen en groenten.

5. Santa Agnès de Corona

Santa Agnès de Corona, ook wel bekend als Santa Inés, is een pittoresk dorpje gelegen in het noordwesten van Ibiza. Het dorp is omgeven door prachtige amandelboomgaarden, die in de lente een adembenemend schouwspel bieden wanneer de bomen in volle bloei staan. Santa Agnès de Corona is de perfecte plek om te ontspannen, te genieten van de natuur en de traditionele Ibiziaanse levensstijl te ervaren. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de lokale kerk en het nabijgelegen uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over de vallei.

6. Punta Galera

Punta Galera is een prachtige baai gelegen aan de westkust van Ibiza, op slechts een paar kilometer van San Antonio. Deze verborgen parel staat bekend om zijn bijzondere, platte rotsformaties die zich perfect lenen voor zonnebaden, yoga of meditatie. Punta Galera is ook een populaire plek om te snorkelen, dankzij het heldere water en de rijke onderwaterwereld. Zorg ervoor dat je blijft hangen tot zonsondergang, want dit is een van de beste plekken op het eiland om de zon te zien ondergaan over de Middellandse zee.

7. Benirràs

Benirràs is een prachtige baai aan de noordkust van Ibiza, omgeven door pijnbomen en steile kliffen. Het strand is beroemd om zijn kristalheldere water en de iconische rotsformatie, Cap Bernat, die uit de zee oprijst. Elke zondag komen zowel locals als toeristen samen op het strand van Benirràs om te genieten van de live percussie en drumsessies tijdens de zonsondergang. Dit is een unieke en magische ervaring die je zeker niet mag missen tijdens je verblijf op Ibiza.

8. Las Dalias Hippy Market

Las Dalias is een beroemde hippiemarkt gelegen in het dorpje San Carlos, in het noordoosten van Ibiza. De markt, die sinds 1985 bestaat, biedt een breed scala aan handgemaakte producten, vintage kleding, sieraden en kunst. Las Dalias is de ideale plek om unieke souvenirs te kopen en de creatieve geest van het eiland te ervaren. De markt is elke zaterdag geopend en organiseert ook speciale nachtmarkten in de zomermaanden.

Ibiza heeft zoveel meer te bieden dan de beroemde nachtclubs en drukke stranden. Door de tijd te nemen om enkele van deze verborgen parels te verkennen, zul je een dieper inzicht krijgen in de rijke cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid van dit betoverende eiland. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers en begin aan een onvergetelijk avontuur op het magische eiland Ibiza.