De beste plekken om te genieten van pizza's en cocktails op Ibiza

20 augustus 2023
De beste plekken om te genieten van pizza's en cocktails op Ibiza

Ibiza, het magische eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn prachtige stranden, kosmopolitische sfeer en bruisend nachtleven. Maar wist je dat dit populaire vakantieoord ook enkele van de meest verrukkelijke pizza's en verfrissende cocktails te bieden heeft? In dit artikel nemen we je mee op een culinaire reis en delen we de beste plekken op Ibiza waar je kunt genieten van overheerlijke pizza's en smaakvolle cocktails.

1. La Bodega

Gelegen in de charmante oude stad van Ibiza, is La Bodega een verborgen schat die je niet mag missen. Dit gezellige restaurant serveert authentieke Spaanse tapas, maar hun verrassend lekkere pizza's en uitgebreide cocktailkaart maken het een must-visit voor zowel toeristen als locals. Probeer de knapperige dunne korstpizza's, zoals de Pizza de Jamón y Queso met serranoham en kaas, samen met een verfrissende mojito of sangria.

2. Es Tancó

Es Tancó is een lokale favoriet, gelegen in de buurt van Sant Jordi. Dit uitnodigende restaurant staat bekend om zijn traditionele houtgestookte pizza's en een uitgebreide selectie aan cocktails. Proef hun kenmerkende pizza's, zoals de Es Tancó Speciale, belegd met verse tomaten, mozzarella, spek, gekookte ham, champignons, en artisjokken. Geniet daarnaast van hun uitgebreide cocktailkaart, met klassiekers als de Aperol Spritz en de Piña Colada.

3. Relish Ibiza

Relish Ibiza, gelegen in het prachtige gebied van San Antonio, is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van overheerlijke pizza's en verfijnde cocktails. Met hun ruime terras, dat uitkijkt op de omliggende heuvels en de glinsterende zee, is het een ideale locatie voor een ontspannen lunch of diner. Geniet van hun uitstekende pizza's, zoals de Pizza Marinara met verse zeevruchten, en proef hun creatieve cocktails, zoals de Strawberry and Basil Margarita.

4. Pizzería David's

Pizzería David's, gelegen in het hart van Santa Eulalia, is een gezellige en authentieke pizzeria die bekend staat om zijn heerlijke pizza's en vriendelijke sfeer. Met een breed scala aan pizza's om uit te kiezen, zoals de Pizza Quattro Stagioni met vier verschillende toppings, is er voor ieder wat wils. Vergeet niet om een van hun verfrissende cocktails te proberen, zoals de klassieke Mojito of de zomerse Caipiroska.

5. Cotton Beach Club

Voor een luxe ervaring moet je bij Cotton Beach Club zijn, gelegen op het prachtige strand van Cala Tarida. Dit stijlvolle restaurant biedt niet alleen een adembenemend uitzicht op de zee, maar ook een uitgebreid menu met heerlijke pizza's en verfijnde cocktails. Probeer de Pizza Truffle, belegd met verse truffel, mascarpone, en rucola, en geniet van een verfrissende cocktail zoals de French 75 of de Espresso Martini.

6. Il Giardinetto

Il Giardinetto, gelegen in het pittoreske dorpje Santa Gertrudis, is een charmant Italiaans restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke pizza's en uitgebreide cocktailkaart. Geniet van hun houtgestookte pizza's, zoals de Pizza Diavola met pittige salami, en trakteer jezelf op een klassieke cocktail zoals de Negroni of de Old Fashioned.

7. Bambuddha

Bambuddha is een unieke eetervaring op Ibiza, gelegen in het hart van het eiland, te midden van weelderige bamboetuinen. Dit Aziatische fusionrestaurant heeft niet alleen een indrukwekkend menu, maar ook een uitgebreide selectie aan cocktails om van te genieten. Proef hun verrassende pizza's, zoals de Pizza Satay met kip en pindasaus, en kies uit hun exotische cocktailkaart, met opties als de Mango & Chili Margarita of de Lemongrass Martini.

8. The Booo

The Booo, gelegen aan de levendige promenade van San Antonio, is een populaire hotspot voor zowel toeristen als locals. Dit gezellige restaurant biedt een breed scala aan pizza's, zoals de Pizza Hawaï met ananas en ham, samen met een uitgebreide selectie aan cocktails. Geniet van hun verfrissende Mojito's of de verleidelijke Espresso Martini terwijl je het bruisende nachtleven van Ibiza ervaart.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen middag op een zonnig terras, of een avondje uit met vrienden, Ibiza heeft het allemaal. Met een breed scala aan pizza's en cocktails om uit te kiezen, is er voor ieder wat wils. Vergeet dus niet om enkele van deze fantastische plekken te bezoeken tijdens je volgende reis naar dit betoverende eiland!