De 7 Torens van Ibiza: Een Historische Reis Door Het Eiland

2 mei 2023
De 7 Torens van Ibiza: Een Historische Reis Door Het Eiland

Ibiza, een eiland dat synoniem staat voor zon, zee, strand en het bruisende nachtleven, heeft ook een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Een van de meest fascinerende aspecten van Ibiza's geschiedenis zijn de 7 torens, gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw. Deze indrukwekkende verdedigingswerken staan verspreid over het eiland en dienden als bescherming tegen piraten en indringers. In dit blogartikel nemen we je mee op een historische reis door het eiland en ontdekken we de 7 torens van Ibiza.

1. Torre des Savinar

De Torre des Savinar, ook bekend als de Piratentoren, is een van de meest bezochte en gefotografeerde torens op Ibiza. Gelegen in het natuurpark van Cala d'Hort, biedt het een adembenemend uitzicht op Es Vedrà, een iconische rotsformatie die oprijst uit de Middellandse Zee. De toren werd gebouwd in 1763 en diende als uitkijkpunt om indringers en piraten op afstand te houden. Vooral de zonsondergangen bij de Torre des Savinar zijn een absolute aanrader.

2. Torre de Campanitx

De Torre de Campanitx, gelegen in het noorden van Ibiza in de buurt van Portinatx, is een van de oudste torens op het eiland. Gebouwd in 1577, was de toren bedoeld om de bevolking te waarschuwen voor piraten en andere indringers die het eiland naderden. De toren is omgeven door een prachtig dennenbos en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende kliffen en de Middellandse Zee.

3. Torre de Ses Portes

De Torre de Ses Portes bevindt zich in het zuiden van Ibiza en is een van de meest indrukwekkende torens op het eiland. Gebouwd in 1578, diende de toren als een verdedigingswerk om de zoutpannen van Ses Salines te beschermen. De toren is omgeven door een prachtig landschap en biedt een adembenemend uitzicht op het nabijgelegen eiland Formentera. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers en wandelaars die het eiland willen verkennen.

4. Torre des Carregador

De Torre des Carregador, ook bekend als de Torre des Molar, is gelegen in het noordwesten van Ibiza, vlakbij het kleine dorpje Santa Agnès de Corona. De toren werd gebouwd in 1753 en diende als een belangrijk verdedigingswerk om de kustlijn te beschermen tegen aanvallen van piraten en andere indringers. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels, valleien en de Middellandse Zee.

5. Torre de Balanzat

De Torre de Balanzat bevindt zich in het noorden van het eiland, vlakbij de schilderachtige baai van Benirràs. Gebouwd in 1750, was de toren een belangrijk verdedigingswerk om de kustlijn te beschermen tegen piraten en andere indringers. Omgeven door dennenbossen en rotsachtige heuvels, is de toren een ideale plek voor wandelaars en natuurliefhebbers die het eiland willen verkennen.

6. Torre de Rovira

De Torre de Rovira, ook bekend als de Torre des Coll Jondal, is gelegen in het zuidwesten van Ibiza, vlakbij de populaire stranden van Cala Jondal en Es Xarco. De toren werd gebouwd in 1763 en diende als een uitkijkpunt om indringers en piraten op afstand te houden. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de omliggende kustlijn.

7. Torre d'en Rovira

De Torre d'en Rovira, gelegen in het westen van het eiland in de buurt van Cala Comte, is een van de minst bekende torens op Ibiza. Gebouwd in 1764, diende de toren als een belangrijk verdedigingswerk om de kustlijn te beschermen tegen aanvallen van piraten en andere indringers. Vanaf de toren heb je een adembenemend uitzicht op de omliggende kliffen en de Middellandse Zee, waardoor het een ideale plek is om te genieten van de zonsondergang.


De 7 torens van Ibiza zijn een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van het eiland en bieden een fascinerend inzicht in de geschiedenis en de verdedigingswerken die in het verleden zijn opgezet. Afgezien van hun historische betekenis, zijn de torens ook een uitstekende gelegenheid om te genieten van de prachtige natuur en het adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee. Dus, tijdens je volgende bezoek aan Ibiza, zorg ervoor dat je de tijd neemt om deze indrukwekkende torens te verkennen en jezelf onder te dompelen in de rijke geschiedenis van dit prachtige eiland.