Cala Mastella: een verborgen parel op Ibiza met kristalhelder water en heerlijke visgerechten

8 juni 2023
Cala Mastella: een verborgen parel op Ibiza met kristalhelder water en heerlijke visgerechten

Ibiza, het magische eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn bruisende nachtleven en prachtige stranden. Toch zijn er ook verborgen pareltjes te vinden, weg van de drukte en het feestgedruis. Een van die pareltjes is Cala Mastella, een klein en afgelegen strand met kristalhelder water en een van de beste visrestaurants van het eiland. In deze blogpost nemen we je mee op ontdekkingstocht naar deze bijzondere plek en delen we alle ins en outs over Cala Mastella en het beroemde visrestaurant El Bigotes.

De charme van Cala Mastella

Cala Mastella is gelegen aan de noordoostkust van Ibiza, tussen de bekendere stranden Cala Llenya en Cala Boix in. Het is een klein en idyllisch strand, omringd door groene heuvels en dennenbossen. Dankzij de afgelegen ligging is het er vaak rustig en heerst er een ontspannen en gemoedelijke sfeer. Cala Mastella is niet het meest eenvoudig te bereiken strand, maar dat maakt het des te specialer.

De baai van Cala Mastella heeft een smal zandstrand en enkele rotsachtige gedeeltes waar je heerlijk kunt zonnebaden. Het kristalheldere water is ideaal om te zwemmen, snorkelen en zelfs duiken. De ondiepe zeebodem maakt het tevens een geschikte plek voor gezinnen met jonge kinderen.

Hoe bereik je Cala Mastella?

Er zijn verschillende manieren om Cala Mastella te bereiken. De meeste bezoekers komen met de auto, aangezien het strand niet bereikbaar is met het openbaar vervoer. Vanaf Ibiza-stad is het ongeveer een half uur rijden naar het noorden. Parkeer je auto op de kleine parkeerplaats net voor het strand en volg het korte pad naar beneden.

Wanneer je liever te voet op pad gaat, zijn er diverse wandelroutes die je naar Cala Mastella leiden. Vanaf het nabijgelegen dorp Sant Carles de Peralta kun je een prachtige wandeling van ongeveer 45 minuten maken door het schilderachtige landschap en langs de kust.

El Bigotes: een culinaire ervaring aan zee

Een bezoek aan Cala Mastella is niet compleet zonder een maaltijd bij El Bigotes, een van de meest beroemde visrestaurants van Ibiza. Dit eenvoudige en authentieke restaurant ligt direct aan het water en biedt een adembenemend uitzicht over de baai.

El Bigotes staat bekend om zijn traditionele visgerechten, bereid met de meest verse ingrediënten. De specialiteit van het huis is de 'Bullit de Peix', een traditioneel Ibiziaans stoofpotje met vis en aardappelen. Een andere favoriet is de 'Arroz a Banda', een rijstgerecht met vis en zeevruchten. Beide gerechten worden bereid op een open vuur, wat zorgt voor een unieke smaak.

Reserveren bij El Bigotes is een must, aangezien het restaurant vaak volgeboekt is vanwege zijn populariteit en beperkte capaciteit. Er zijn twee zittingen per dag: een om 12.00 uur en een om 14.00 uur. Houd er rekening mee dat El Bigotes alleen contant geld accepteert en dat er geen pinautomaat in de buurt is.

Tips voor een bezoek aan Cala Mastella en El Bigotes

Cala Mastella is een verborgen parel op Ibiza die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan het eiland. Het rustige en idyllische strand met kristalhelder water biedt een ontspannen en authentieke sfeer, weg van de drukte van de bekendere stranden. Maak je dag compleet met een heerlijke maaltijd bij het legendarische visrestaurant El Bigotes en geniet van de unieke culinaire ervaring aan de Middellandse Zee.